- Apele curgătoare
Precipitaţiile relativ bogate şi morfologia reliefului au facilitat dezvoltarea reţelei hidrografice cu un regim de alimentare de tip pluvial-moderat.
Cel mai important curs de apă este râul Mîleşti , cu o lungime totală de 2,8 km, din care 2,8 km străbate teritoriul comunei de la sud la nord , cu un debit mediu anual de 1,0 mc/s şi un debit maxim de 8,0 mc/s.
Suprafaţa bazinului hidrografic =10 kmp.
Râul este prins în programul de amenajare hidrotehnica ai anilor dinainte de 1989, sistem care nu a mai fost ăntretinut. Se considera ca posibilitatea de pagube materiale datorate unei posibile viituri ,este redusa.
Cele mai mari creşteri ale debitului s-au înregistrat la inundaţiile din 1958 , 1971şi 2006 când râul a ieşit din matcă provocând inundaţii în toate satele riverane.
Alte cursuri de apă:
– p. Codreţ – străbate loc . Hlăpesti de la nord la sud , se varsă în p. Mîlesti , având un curs de 3000 m.l În situatia de ploi abundente pârâul poate provoca pagube materiale.
– p. Corneanca /Văduţ – străbate loc. Vad şi Dragomiresti având un curs de la nord spre sud-est pe o lungime de 6000 m.l. vărsându-se în acumularea piscicolă Unghi .
In fiecare an, în urma averselor şi ploilor de lungă durată, se produce umflarea apelor peste limitele normale care provoacă inundaţii ale unor gospodării precum şi eroziuni de maluri.
- B) Apele stătătoare
Acumulări piscicole:
- acumularea piscicola Cornea –Unghi pe o suprafaţă de 4,6 fiind proprietatea primăriei Dragomiresti
- acumularea piscicolă Unghi, pe o suprafaţă de 2,8 fiind proprietate privată.
Ambele acumulari au asigurată deversarea în pârâul Cornea – Războieni